AZƏRBAYCANDA QİDA SƏNAYESİ MƏHSULLARININ RƏQABƏT QABİLİYYƏTİNİN ARTIRILMASININ REGİONAL ASPEKTLƏRİ

Tədqiqatın məqsədi - Azərbaycan qida sənayesinin mövcud vəziyyətini hərtərəfli təhlil etmək və qiymətləndirmək, onun rəqabət qabiliyyətinə təsir edən amilləri müəyyən etməkdir.

Tədqiqatın metodologiyası - kəmiyyət və keyfiyyət metodlarını birləşdirən çoxşaxəli yanaşmanı əhatə edir.

Tədqiqatın tətbiqi əhəmiyyəti - bu tədqiqat müxtəlif maraqlı tərəflər, o cümlədən siyasətçilər, sənaye mütəxəssisləri, investorlar və təhsil müəssisələri üçün böyük tətbiqi əhəmiyyətə malikdir.

Tədqiqatın nəticələri - Azərbaycanın qida sənayesi haqqında nüanslı anlayışı ortaya qoyur, onun güclü, zəif tərəflərini, imkanlarını və təhlükələrini vurğulayır.

Tədqiqatın orijinallığı  elmi yeniliyi - tədqiqat Azərbaycanın qida sənayesinə xas olan hərtərəfli təhlili təklif etməklə biliklər toplusuna töhfə verir. O, regional dinamika, hökumət siyasəti, texnoloji inteqrasiya və insan kapitalının inkişafı da daxil olmaqla müxtəlif aspektləri bir araya gətirir və vahid bir baxış təqdim edir. Bu tədqiqatın elmi yeniliyi onun inteqrativ yanaşmasındadır. Kəmiyyət və keyfiyyət üsullarını birləşdirərək, sənayenin nüanslı və hərtərəfli anlayışını təqdim edir.

Açar sözlər: Azərbaycan qida sənayesi, rəqabət qabiliyyəti, regional amillər, hökumət siyasəti, texnologiya inteqrasiyası, insan kapitalı, inkişaf.

https://doi.org/10.59610/bbu1.2024.1.8

Fayl

PDF

Buraxılış

№1 - 2024

Müəllif

Babayev Fərid Fikrət oğlu